Barcs en verder - Reisverslag uit Marcali, Hongarije van Arjan en Conny Sluijs - WaarBenJij.nu Barcs en verder - Reisverslag uit Marcali, Hongarije van Arjan en Conny Sluijs - WaarBenJij.nu

Barcs en verder

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Arjan en Conny

22 Oktober 2009 | Hongarije, Marcali

Dag allemaal,

Opnieuw dank voor de hartelijke reacties, zowel via deze site als rechtstreeks via mail.

Gisteren waren we in Barcs om formeel te bevestigen dat we Károly willen adopteren. De voorbereiding van de Voogdijraad was uitstekend. Károly komt oorspronkelijk uit de regio Barcs, vandaar dat die voogdijraad ons formeel de vraag moest voorleggen. Daarbij is ons gewezen op alle verplichtingen die Hongarije van ons vraagt. Dit gaat vooral om de verantwoordelijkheden die je als ouders krijgt voor een kind. Maar Hongarije wil ook uitsluiten dat wij Clarissa en Leonard voortrekken boven Károly. Sympahtiek dus! Ook moesten wij daar aangeven welke roepnaam hij krijgt. Dat is dus vanaf nu iets minder geheim dan voorheen. We zeggen niks, als je het wil weten bel je met Barcs, of met het kindertehuis in Marcali :-).

We zijn in Barcs verwend met een zonovergoten dag (20 graden) en een felle, comfortabele Adriatische zon.

Vervolgens naar Marcali, waar we Károly ophaalden en hij zijn laatste gang maakte, uit het kindertehuis. Voor mij wel een aangrijpend moment. Dit wilden we toch? Aan Conny's hand het pand uit naar de auto, op weg naar het voor hem volstrekt onbekende land.

Vanaf nu woont Károly definitief bij ons. Het is echter nog niet ons kind. Daarvoor komen we nog t.z.t. terug bij de voogdijraad. Daarna nog een aantal formaliteiten in Boedapest en dan zijn we klaar.

Ook het kindertehuis in Marcali had het afscheid zeer goed voorbereid. Er lag een pakket klaar met formele documenten, inentingsboekje, cd met foto's. Darnaast kleren voor de komende periode, een afspraak met de arts in Kaposvar voor een detailonderzoek naar allergie en blikken poeder om daarmee lactosevrije melk te maken. Heel mooi om zo te ervaren.

Clarissa en Leonard vinden het allemaal fantastisch! 's Morgens maken ze huiswerk en ' s middags zetten we de bloemetjes buiten. We hebben zelfs een McDonalds ontdekt in de buurt.

Wat ook bijzonder fijn is dat de begeleiding van Marti Ellermans van de Stichting Flash zeer soepel loopt. Elke millilmeter mogelijke ontsporing van het proces wordt door haar gelijk gecorrigeerd.

Een minnetje is de techniek. Ik krijg die foto hier niet op. Houd je nog tegoed dus, maximaal als we weer thuis zijn.

Samenvattend zou je kunnen zeggen dat we hier een soort Eben-Haezer-ervaring hebben (voor wie enigszins thuis is in het Oude Testament, anders zie google).

Hartelijke groet vanuit een zonovergoten Marcali (ca 16 graden).

• 22 Oktober 2009 - 14:11

Gijsbert:

Ze net allemaal gelezen wegens ik wist niet of dit ook voor mij te vinden was. Alvast gefeliciteerd met de voorspoed die je ondervind, er zullen ook dingen tegenvallen, maar zolang dat maar niet de overhand heeft, gaat het goed. Gods zegen voor jullie vijfen.

• 22 Oktober 2009 - 14:38

Annemiek:

Een emotionele dag. Voor jullie en voor Karoly, al zal hij het misschien minder goed beseffen. En ja, dit wilden jullie toch echt. Al blijft nog veel onzeker, hij zal het hoe dan ook beter krijgen. Wat mij betreft is hij zeer welkom in de familie.
    Vijf groetjes,
    Annemiek

• 22 Oktober 2009 - 17:58

Hennybuis@ziggo.nl:

Hoi Conny, Arjan en kinderen,
    Leuk jullie belevenissen in Hongarije te lezen. Fijn dat het lekker weer is en dat jullie zo vaak buiten kunnen spelen met Karoly.
    Bij deze gefeliciteerd met jullie nieuwe broertje en zoontje.
    Groetjes Henny Buis

• 23 Oktober 2009 - 08:41

Wendy:

het is zover gefeliciteerd jullie zoontje broertje is thuis gekomen bij jullie
    nu kan het echte met elkaar gaan hechten gaan beginnen
    ik vind jullie verslagen zo ontroerend en leuk en spannend
    ben ondertussen super nieuwsgierig naar karoly geworden
    heel veel liefs
    wendy

• 23 Oktober 2009 - 09:30

Jeannet:

Fijn dt alles naar wens gaat. t Lijkt me heel heftig voor jullie nieuwe zoon ik noem m maar even Karl Theodoor ;). Uit je oude vertrouwde plek naar een nieuw gezin en land. Maar ook voor jullie zelf en Clarissa en Leonard. Kunnen ze nog wel slapen en leren door al de nieuwe indrukken.?In welke groep zitten ze nu en gaat Karl naar groep 1 als jullie terug zijn? Zover is het nu nog niet.Ik begreep dat jullie nog enkele weken daar blijven.Veel succes op de wegen waar jullie gaan!groet en kuzzzz je zus en schoonzus en tante ,namens ons allemaal.

• 24 Oktober 2009 - 11:41

Duifke:

Hallo weer,

Wat goed om te lezen dat het allemaal zo goed geregeld is en goed gaat met Karoly (of misschien heet hij nu wel Sipke of zo? ;-) )!!!
    Je maakt wel wat mee zo, wat een emoties.
    Geniet van de (betrekkelijke) rust die je nog hebt nu als gezin!

Hartelijke groet van de Spoelstra's

• 24 Oktober 2009 - 18:45

Oma Buijs:

Ik ben steeds benieuwd hoe het met jullie gaat! Dus kijken!!
    Heel veel groeten en vooral Gods zegen toegewenst.

• 24 Oktober 2009 - 18:45

Fleur:

Wat leuk om jullie verslagen te lezen! En wat leuk dat Clarissa en Leonard het ook leuk vinden. Groetjes van Fleur en familie

• 25 Oktober 2009 - 10:27

Ruben En Alberdien:

Wat een mooie verhalen om allemaal te lezen en wat goed dat het zo goed gaat tot nu toe... en ja een klein jongetje dat zo aan je hand meeloopt vol vertrouwen in jullie is wel heel wat.
    Ruben vertelt iedereen dat hij een nieuw neefje heeft!
    (wij hebben al een neefje Karel, komt er nu nog een bij???) Veel geluk en vertrouwen komende tijd.

• 25 Oktober 2009 - 11:04

Elsbeth En Familie:

Hallo allemaal.

Het wordt voor ons allemaal ook steeds spannender! Het verslag gaat zometeen weer meteen naar de fam. Jansen.
    Groeten, vooral ook aan Clarissa en Leonard van Remy.
    Fam. Bazuin.

• 25 Oktober 2009 - 17:04

Gerard:

Wat een ervaringen!
    Het gaat allemaal wel heel snel, althans dat lijkt zo voor ons. Er is natuurlijk al maanden van voorbereiding aan vooraf gegaan, misschien wel meer dan de gebruikelijke 9 maanden..
    Ik heb even gebeld met Barcs om de naam te vragen: zo te horen is het Karel, maar ik kon het niet zo heel goed verstaan want de verbinding was niet optimaal. Voor de zekerheid dus ook maar even met Marcali gebeld. Daar de nieuwe naam voorgelegd en in mijn beste Hongaars gevraagd of het klopte...ik hoorde wel wat twijfel in het antwoord....
    Heel veel groeten vanuit Amersfoort, ook aan de kinderen (vergeet vooral Karel niet)
    Alle goeds toegewenst! Gerard